Artikler

Rolex priser falder, falder ventelisterne også? En del tyder på det

Vil man købe et Rolex på brugtmarkedet, så skal man have lidt færre penge ud af lommen. Priserne er nemlig faldende over en længere periode, og Rolex forhandlere melder om kortere ventetid på de berygtede ventelister.

Billede: Rolex

Hvad giver størst gevinst: At vinde i Klasselotteriet eller ventelistelotteriet – også kendt som vennelisten – hos en autoriseret Rolex forhandler? Kan man få fat i en af de attraktive modeller som for eksempel et Daytona, så er det sikre penge, da de populære modeller er voldsomt efterspurgt. Det er nemlig yderst svært at købe et Rolex hos forhandleren, fordi ventelisterne er alenlange og Rolex’ ikke kan (eller vil) følge med efterspørgslen. Men nu tyder det på, at både priser på brugtmarkedet/grey market og ventelisterne er blevet mindre. Ifølge Watchcharts.com er priserne på Rolex ure faldet de seneste 12 måneder. Det er klart, at med en voldsomt stigende inflation kunne det påvirke priserne, men data fra Watchcharts index viser, at priserne på 30 Rolex modeller alene de sidste seks måneder er faldet syv procent – og alene den sidste måned faldt priserne med en procent. Altså har prisfaldet bidt sig fast over både en længere og kortere periode. Priserne toppede i marts 2022 på indeks 38.239$ og i oktober 2023 er indekset på 26.511$.

Billede: Rolex

Konkurrenterne falder mindre end kronen

Billede: Time & Crown

Sammenligner man med konkurrenterne – eller alternativerne, som det ganske frækt også ofte kaldes – til Rolex, så falder de mindre i pris. For eksempel er den benhårde Rolex-konkurrent Omega blot faldet med 0,6 procent på et år, hvor Rolex er faldet med syv procent, ifølge Watchcharts.com.

Rolex’ søstermærke Tudor er interessant nok faldet i samme tempo som storebror med 7,1 procent det seneste år og 1,3 procent den seneste måned, viser indekset.

Breitling, der måske kan være et valg for mange, hvis de ikke kan få det ønskede Rolex, er steget med 1,9 procent set over 12 måneder, men er dog faldet 4,2 procent – mindre end Rolex og Tudor – de sidste seks måneder, viser tallene.

High horology mærket Jaeger-Lecoultre er steget pænt over de sidste seks måneder med 0,9 procent, viser Watchchart.com.

Billede: Watchcharts.com

Watchchart.com samler salgstal fra utallige kilder og kan på den måde – nærmest som et aktieindeks – samle et overblik over prisudviklingen. Det er derfor interessant at se, at Rolex (og Tudor) er faldende i pris og at prisfaldet har bidt sig fast over en længere periode, mens nogle af de nærmeste konkurrenter oplever prisvækst eller lavere fald end Rolex. Dette tyder på, at efterspørgslen på brugtmarkedet/grey market er faldende på Rolex, mens den er stigende på konkurrenterne. Altså vælger flere et Omega eller et Jaeger-Lecoultre. Og derfor er det nok en kende arrogant at kalde disse legendariske urmærker for alternativer til Rolex.

Er vennelisten… Undskyld, ahem, ventelisten blevet kortere?

Billede: Time & Crown

“Et Rolex? Desværre, det kan vi ikke hjælpe med. Men måske alligevel, hvis du køber øreringe og halskæder for 50.000 kr.”

Det kan ske, at man kommer ud af en butik med varer, som man ikke havde planlagt at købe. Men det er en offentlig hemmelighed, at det er sandsynligheden for stor, hvis man skal lykkes med at få et Rolex med ud af butikken, når man besøger en autoriseret Rolex forhandler. For at springe ventelisten – eller er det vennelisten – over kan ekspedienten bede dig om at købe andre urmærker eller smykke for store beløb for på mirakuløs facon at finde et Rolex Submariner hengemt på lageret. Denne praksis er alment kendt og hadet – men forhandlerne kan tillade sig det, når tørsten efter Rolex ure er enorm.

Billede: Omega. Måske man skulle tage et Omega Seamaster til listepris fremfor et Rolex og en masse damesmykker.

Rygterne florerer om kortere ventelister, og det er kendt, at Rolex arbejder på at udvide produktionen for at kunne efterkomme efterspørgslen og sælge flere ure. Som altid er disse rygter med anonym afsender, da forhandlere er nervøse for at få problemer med magtfulde Rolex. Dog rapporterer flere urmedier om, at ventelisterne er langsomt faldende. Ifølge Fratello er nogle modeller som Explorer og Air-King endda til at købe fra forhandlerne, når man kommer direkte ind fra gaden. Altså uden at skulle købe damesmykker og flirte med ekspedienten. Tilmed tales der om, at ventelisterne på de mere populære modeller som for eksempel Submariner er kortere. Jeg overhørte for seks måneder siden, at ventetiden hos Klarlund i København er mindst fem år. Måske dette er ved at løsne lidt op, så det bliver muligt at købe et Rolex før man er gråhåret eller har brugt pengene på noget andet.

Billede: Time & Crown

Fratello melder også om, at tvangskøb af ure og smykker for at få hænderne på et Rolex er sjældnere. Dette er godt nyt og i tråd med, at det er billigere at købe sig et Rolex på grey market, hvilket igen tyder på, at den samlede efterspørgsel er faldende. Det bliver spændende at se, hvordan markedet reagerer når Rolex i 2029 åbner sin nye fabrik med 2,000 ansatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Adblock Detected

Hej. Time & Crown er gratis, men vi vil gerne tjene lidt på annoncer, så slå gerne Ad Blocker fra. Tak!