Nyheder

Blancpain og Swatch lancerer bioceramic automatisk Swatch X Blancpain ure

Efter den massive succes med Omega og Swatch’ samarbejde om Moonswatch urene lancerer Swatch nu et lignende samarbejde med Blancpain om et dykkerursdesign i bioceramic materiale.

Billede: Swatch

Swatch overrasker stort ved at indgå i et samarbejde med selveste Blancpain om at lancere et samarbejde omkring en spritny kollektion af billige fusions ure i bio ceramic materiale og Sistem 51 urværket. Designet er taget fra Blancpains legendariske Fifthy Fathoms dykkerur, der var et af de allerførste dykkerure med drejekrans. Lanceringen sker 9. september 2023, hvor kollektionen kommer i fem forskellige farver: blå, grå, grøn, gul (guld) og sandfarve.

Billede: Swatch

På uret sidder monteret en stofrem i NATO rem stil i farver, der matcher urkassens og sekundviserens farver. På begge sider af uret sidder safirglas, så man også på bagsiden kan iagttage Sistem 51 automatik urværket, der er prydet af et Fifthy Fathoms motiv. Sistem 51 urværkerne er en innovation af dimensioner fra Swatch, der blev lanceret for en række år tilbage. Uret består kun af 51 dele og er 100 procent samlet af robotter. Urværket kan ikke serviceres, så der er i modsætning til normale automatik urværker tale om et brug-og-smid-væk-urværk. Værket byder på hele 90 timers gangreserve, og det er antimagnetisk ved hjælp af at springfjederen er bygget i Nivachron silikone.

Billede: Swatch

Urkassen er bygget i Swatch’ bioceramic, der er et blandingsmateriale, som Swatch har skabt. Det består af platisk og keramisk materiale for at skabe et mere hårdført, men også mere robust materiale end alene keramik. Uret er i dykkerurs stil, men der er langtfra tale om et dykkerur, da uret kun holder 91 meters vandtæthed. Man får således udseendet af en fusion mellem MoonSwatch og Blanchpain Fifthy Fathoms i et sports ur men ikke som et dykkerur.

Billede: Swatch

Uret byder på en drejekrans også skabt i bioceramic. Ligeledes er timemarkører og visere selvlysende i mørke, da der er anvendt Superluminova. På siden af urkassen er trykt Swatch.

Billede: Swatch
Billede: Swatch
Billede: Swatch

Lanceringen er den anden af designerure, hvor designet tages fra berømte ure som Swatch laver samarbejder om. I 2022 lanceredes MoonSwatch, der var et bioceramic kvarts ur med Omega Speedmaster Professional design og i Swatch udseende. Nu er tiden altså kommet til et samarbejde med Blancpain. Prisen på uret er 3.050 kr.

Hvad er din holdning til dette ur?

Se mere hos Swatch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Adblock Detected

Hej. Time & Crown er gratis, men vi vil gerne tjene lidt på annoncer, så slå gerne Ad Blocker fra. Tak!